новини


 

 

 

 

 

УТВЪРДЕНИ 5 ПАРАЛЕЛКИ В VIII КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 Г.

   
 
 
 
203. Профилирана езикова гимназия "Свети Методий", гр. София е ЕДИНСТВЕНОТО училище в район "Красно село", което е с утвърдени 5 паралелки прием в VIII клас!!!
Излезе заповедта за утвърждаване на държавен план-прием в VIII клас за учебната 2022 /2023 година, според която са ни утвърдени за ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА И ПЕТТЕ предложени паралелки!
Повече от 10 години не бе осъществяван план-прием за VIII клас с 4 паралелки в нашето училище до миналата учебна 2020/2021 година, в която не само ги реализирахме, но и всяка от 4-те паралелки, бе заета с максималния допустим брой ученици - по 26!
От 15 години в нашето училище не бе реализиран план-прием за VIII клас с 5 паралелки!
През настоящата учебна 2021/2022 година за първи път от 15 години реализирахме изключително успешен план-прием с 5 паралелки, като всяка от тях бе с максимална пълняемост - 26, като за две от тях имаме одобрен от акад. Николай Денков, министър на образованието и науката и надпланов прием.
Фактът, че за предстоящата учебна 2022/2023 година, РУО София - град и МОН ни гласуват огромно доверие, утвърждавайки ни за втора поредна година и 5-те предложени паралелки е огромно признание за целия ни екип и е повод за гордост за всеки от нас!
СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ ЗА ГЛАСУВАНОТО ДОВЕРИЕ!
Ще направим всичко възможно да го оправдаем и да реализираме успешно и тази година утвърдения план-прием
.
 

 

 

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В 203. ПЕГ "СВЕТИ МЕТОДИЙ"
ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

     
 
   

 

 

ПОРТРЕТ НА СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ

     
 
   
 
Поздравление за талантливата ученичка от Xб клас на 203. ПЕГ "Свети Методий" - Мария-Магдалена Попова, която, в навечерието на патронния празник на училището ни, нарисува с много творчески ентусиазъм и майсторство, портрет на Св. Св. Кирил и Методий!
БРАВО!
.
 

 

 

   
 
 
 
В навечерието на Деня на храбростта и Българската армия, ученици от X клас на 203. ПЕГ „Свети Методий“ презентират в час по история и цивилизации свои оригинални проекти, в които възхваляват подвига на български герои, дали живота си за свободата на България.
.
 

 

   
 
   
 
Изключителна гордост за 203. ПЕГ "Свети Методий" е завоюваното ТРЕТО място в СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО по Кикбокс от нашия ученик Мартин Иванов, Xб клас!
Под ръководството на своя треньор по Кикбокс - Борислав Радулов , който е двукратен световен шампион по Кикбокс и учител в 203. ПЕГ, Мартин се откроява сред участници от 46 държави и печели призовото трето място в състезанието, което се проведе в Будапеща, Унгария!
ГОЛЯМО БРАВО на Мартин и неговия всеотдаен и мотивиращ го учител - Борислав Радулов!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!

.
 

 

 

 

   
 
 
 
Ученици от 203. ПЕГ „Свети Методий“ изразяват своята почит към героите на Априлското въстание, увековечавайки техния подвиг в ръчно изработени книжки, посветени на 146-годишнината от това паметно събитие - повод за гордост за всички българи.
Оригинални книжки, изработени с много патриотично чувство и творческо вдъхновение!
БРАВО, ДЕЦА!
.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.