новини


 

Важно съобщение за учениците от СФО!

 

Променя се дата на изпита по Физическо възпитание и спорт!

Изпита ще се проведе на 30.юни.2021 година от 14:30 часа във визкултурния салон!

 

Лабораторни и интерактивни методи в час по химия

 

Професионалното съчетание на лабораторни упражнения с използване на съвременни средства на обучение е предпоставка за качествен учебен процес в час по химия и опазване на околната среда в 203. ПЕГ „Свети Методий”.
Под ръководството на своя ентусиасизан и всеотдаен учител – г-жа Ваня Христова / vania Vanya Hristova, учениците от X клас правят лабораторни опити, решават сложни химични уравнения и чрез възможностите, които позволява интерактивния дисплей, те обогатяват по интересен и мотивиращ начин своите знания и умения.

 

 

Виж още...

 

Пътешествие с клуба по немски език към 203. ПЕГ

Участниците в клуба по немски език към 203. Профилирана езикова гимназия "Свети Методий" пътешестваха виртуално из красиви кътчета на България и света.
Под ръководството на своя вдъхнояващ и всеотдаен учител по немски език г-жа Лили Казасян, те се впуснаха с голям ентусиазъм в приключението, наречено "Meine Sommer Ferien"- "Моята лятна ваканция", демонстрирайки отлично ниво на знания по несмки език.

 

 

Виж още...

 

 

Клуб по социална екология - "НЕ" на пластмасата
Клубът по социална екология към 203. ПЕГ "Свети Методий" проведе информационна кампания сред всички ученици от нашето училище, за последиците от замърсяването на природата с пластмаса.
За колко време се разгражда една пластмасова бутилка? А за колко време една найлонова торбичка? Това бяха част от въпросите, с които членовете на клуба провокираха своите съученици.
Те поставиха и информационни табла над всяко кошче за боклук в класните стаи, чрез които да повишат съзнанието за последиците от човешката дейност върху околната среда. Учениците от клуба, под ръководството на своя ръководител - г-жа Таня Орбова / Tania Orbova, отправиха послания за ограничаване на ползването на пластмасови бутилки, торбички и опаковки и заменянето им с алтернативи, щадящи природата.

 

Виж още...

 

 

Кулинарен базар за Деня на детето
Днес, в Деня на детето - 1 юни, ученици, родители и учители от 203. ПЕГ "Свети Методий" се включиха с голям ентусиазъм в кулинарния базар, посветен на празника.
Сърдечна благодарност към всички, които с огромно желание приготвиха вкусни ястия и допринесоха за празничната атмосфера в училище!

 

Виж още...

 

 

1 ЮНИ - ДЕН НА ДЕТЕТО
Когато на един директор, прекрасните му ученици честитят Деня на детето, се чувства особено щастлив, че е успял да съхрани детското в себе си и да докосне детските сърца!
Да уловим и съхраним магията на детството, за да сме близо до тези, които безкрайно много обичаме - нашите деца!
ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ, скъпи деца!
И АЗ ВИ ОБИЧАМ! ❤
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАЛКИ И ПОРАСНАЛИ ДЕЦА! 🙂

 

Виж още...

 

ПРЕПОДАВАТЕЛ ОТ ГЕРМАНИЯ В 203. ПЕГ
Един различен, забавен, интересен и ползотворен час по английски език за учениците от VIIIа клас на 203. Профилирана езикова гимназия „Свети Методий” с г-н Стефан Филипов – преподавател по английски и немски език в два университета в Германия (Технически университет „Дегендорф” и Университет „Пасау”) и учител в Професионална гимназия „Филсхофен”.
Учениците от VIIIа клас, изучаващи английски език интензивно през тази учебна година, с голям интерес се запознаха със спецификите на немската образователна система и потърсиха прилики и разлики между българската и немската образователни системи.
Нашите осмокласници демонстрираха отлично ниво на знания по английски език, активно участваха в дискусията, изразявайки аргументирана лична позиция на английски.
С благодарност към г-н Стефан Филипов и г-жа Пандора Стефанова – учител по английски език в 203. ПЕГ за прекрасната идея учениците ни да обогатят знанията си за немската образователна система по нетрадиционен начин и да упражнят разговорен английски език с ерудиран преподавател от Германия.

 

Виж още...

 

ТРЕТО МЯСТО НА ГРАДСКО ПЪРВЕНСТВО ПО ТЕНИС НА МАСА
Отлично представяне на ученици от 203. ПЕГ „Свети Методий“ в градското първенство по тенис на маса, организирано от Столична община, което се проведе днес - 29.05.2021 г.
С голям ентусиазъм нашите момчета се включиха в оспорваното състезание, представяйки достойно училището ни и завоювайки призовото Трето място!
С изключително добрите си умения в състезанието се открои Николай Еленков – ученик от XIа клас на 203. ПЕГ.
Поздравления за добрата игра на нашите участници в състезанието и за техния мотивиращ ги ръководител и учител по физическо възпитание и спорт – г-н Иван Василев!
БРАВО, МОМЧЕТА! ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!

 

Виж още...