новини


График за провеждане на контролни и класни за I срок на уч. 2020-2021г. Виж

Да поиграем на испански в 203. ПЕГ Виж

Вълнуващо приключение е часът по испански език в 203. ПЕГ "Свети Методий" при г-жа Станка Самоковска, която с много настроение успява да мотивира учениците от XIа клас, с чуждоезиков профил, да изучават с интерес испанския като втори чужд език.
Иновативните методи: игри с карти и зарчета; работа по групи и изготвяне на групов проект на испански език, пътешествие из културата и традициите на Испания, провокират любопитството, любознателността и стремежа на единадесетокласниците да обогатят по забавен начин своите знания за испанския език и култура.


Състезателни игри в час по ФВС Виж

Часът по физическо възпитание и спорт се превръща в истинско състезание, под ръководството на спортната легенда и учител по физическо възпитание и спорт в 203. ПЕГ - г-жа Светла Димитрова - европейска шампионка в бягане с препятствия и сребърна медалистка от световното първенство в Атина. Поздравления за мотивираната игра, спортен дух и чудесно представяне на нашите прекрасни осмокласници от VIIIа клас в бягане с препятствия, щафета, коремни преси, тилен лег!


Консултации Виж

Първи уроци по руски език в 203. ПЕГ Виж

Ученици от IXб клас /чуждоезиков профил - немски език/, с голям интерес правят своите първи стъпки в изучаването на руски като втори чужд език. Под професионалното ръководство на всеотдайния си учител - г-жа Тоня Томова, с помощта на интерактивен дисплей и картинни ребуси, по забавен и интерактивен начин, любознателните ни деветокласници усвояват първите понятия на руски език. Поздравления за ентусиазираните ни ученици и за прекрасния им учител г-жа Тоня Томова, която с много вдъхновение и творчески подход, успява да запали пламъчето на знанието!


По стъпките на Вазов Виж

Днес, 11.10.2020 г. група изявени ученици от 203. ПЕГ „Свети Методий“, със специален интерес към личността и творчеството на Иван Вазов, под ръководството на своя вдъхновяващ учител по български език и литература – г-жа Анелия Делчева
с голям интерес и много ентусиазъм, взеха участие в пътуване с ретро трамвай по стъпките на големия български писател. Те посетиха къщата музей на Иван Вазов,мястото, където е погребан, Народния театър, носещ неговото име. Нашите ученици научиха интересни факти от живота на Патриарха на българската литература. Вълнуваща разходка с ретро трамвай, от площад "Гарибалди" по "Цар Борис" до "Бъкстон", където нашите ученици бяха посрещнати от г-н Кирев и г-н Веселинов - заместник-кметове на Община Красно село, които им връчиха грамоти, значки и почерпиха с вкусни, домашно приготвени сладки. Благодарим сърдечно на г-жа Росина Станиславова – кмет на район Красно село, за прекрасната инициатива!


Първи учебен ден в 203. ПЕГ Виж

Тържествено откриване на новата 2020/2021 година в 203. ПЕГ "Свети Методий".РОДИТЕЛСКА СРЕЩА ЗА РОДИТЕЛИ НА УЧЕНИЦИ ОТ IX, X, XI, XII КЛАС Виж

Скъпи ученици, уважаеми родители,Ръководството и педагогическият екип на 203. ПЕГ ви покани на първа организационна родителска среща за учебната 2020 /2021 година, която ще се проведе на 16.09.2020 г. /сряда/ от 18.30 часа, в класните стаи.


IXа – 46 кабинет, с класен ръководител г-н Илиян Войнов

IXб – 51 кабинет, с класен ръководител г-жа Борислава Ставрева

IXв – 45 кабинет, с класен ръководител г-жа Анелия Делчева

Xа – 56 кабинет, с класен ръководител г-жа Станка Самоковска

Xб – 27 кабинет, с класен ръководител г-жа Ани Дойчинова

XIа – 52 кабинет, с класен ръководител г-жа Елка Христова

XIб – 43 кабинет, с класен ръководител г-жа Десислава Чолакова

XIIа – 42 кабинет, с класен ръководител г-жа Ваня Христова

Ще се радваме на вашето присъствие! Носенето на предпазни маски в сградата на 203.ПЕГ е задължително!

ЗАПОВЯДАЙТЕ!
ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН В 203. ПЕГ "СВЕТИ МЕТОДИЙ" Виж

Скъпи ученици, уважаеми родители,За нас е изключителна гордост, че за първи път от 10 години реализираме прием с 4 паралелки VIII клас,като всяка от тях е с максимален брой ученици – 26! В съответствие с новите изисквания за провеждане на тържествата за първия учебен ден, на официалната церемония по откриване на новата учебна 2020/2021 година, ще присъстват само учениците от новия ни прием – осмокласниците. Всички ученици от VIII клас трябва да бъдат на 15.09.2020 г. в 8.45 часа. в двора на училището ни, с бели ризи и черни поли/панталони! Учениците от IX, X, XI, XII клас трябва да бъдат в 9.45 часа в класните си стаи, където ще бъдат топло посрещнати от своите класни ръководители за провеждане на първия за новата учебна година час на класа. Всички ученици да носят предпазни маски!!!


VIIIа – 50 кабинет, с класен ръководител г-жа Христина Минкова

VIIIб – 48 кабинет, с класен ръководител г-н Жулиен Абрашев

VIIIв – 53 кабинет, с класен ръководител г-н Рафаел Георгиев

VIIIг – 44 кабинет, с класен ръководител г-жа Диана Димитрова

IXа – 46 кабинет, с класен ръководител г-н Илиян Войнов

IXб – 51 кабинет, с класен ръководител г-жа Борислава Ставрева

IXв – 45 кабинет, с класен ръководител г-жа Анелия Делчева

Xа – 56 кабинет, с класен ръководител г-жа Станка Самоковска

Xб – 27 кабинет, с класен ръководител г-жа Ани Дойчинова

XIа – 52 кабинет, с класен ръководител г-жа Елка Христова

XIб – 43 кабинет, с класен ръководител г-жа Десислава Чолакова

XIIа – 42 кабинет, с класен ръководител г-жа Ваня Христова

Благодарим ви за многобройните обаждания и съобщения за първия учебен ден, което доказва нетърпението ви да се върнете в класните стаи! И НИЕ ВИ ОЧАКВАМЕ С ОГРОМНО НЕТЪРПЕНИЕ И ВЪЛНЕНИЕ!❤

Родителските срещи на осмокласниците, ще бъдат проведени в класните им стаи на 10.09.2020 г. от 18.30 часа. Носенето на предпазни маски е задължително!

ЗАПОВЯДАЙТЕ!
ГРАФИК ЗА СФО за м. Септември Виж
СЕСИЯ ЗА СФО

Учениците, които се обучават в самостоятелна форма на обучение, имат възможност да се явят на изпити септемврийска сесия, която стартира следващата седмица. Информация за графика на изпитите - на сайта на 203.ПЕГ "Свети Методий"!

Виж