новини


 

 

 

ГРАФИК НА УЧЕБНИТЕ ЧАСОВЕ ЗА 27-28.09.2021 Г., ВТОРА СМЯНА

Скъпи ученици, уважаеми родители,
Във връзка с провеждането на родителски срещи: днес - 27.09.2021 г. и утре - 28.09.2021 г., се променя графикът на учебните часове за втора смяна, както следва:

 

 

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА ЗА ВСИЧКИ КЛАСОВЕ В 203. ПЕГ

Уважаеми родители,
Ръководството на 203. Профилирана езикова гимназия "Свети Методий" има удоволствието да Ви покани на родителска среща, която ще се проведе по следния график:
- на 27.09.2021 г. от 18.30 часа за учениците от VIII, IX класове
- на 28.09.2021 г. от 18.30 часа за учениците от X, XI, XII класове.
На родителската среща ще имате възможност да чуете първи впечатления и изисквания за новата учебна година от учителите, които преподават на Вашите деца - нашите прекрасни ученици!
На 27.09.2921 г., от 17.30 ч. в 29 кабинет (до кабинета на директора) ще се проведе заседание на Обществения съвет, на което присъстват по двама представители на родителите от всеки клас.
Носенето на предпазни маски и спазването на всички противоепидемични мерки е задължително!
ЗАПОВЯДАЙТЕ!
ОЧАКВАМЕ ВИ!
🙂

 

 

 

 Участие на 203.ПЕГ в празника на община Красно село

Ученици от 203. Профилирана езикова гимназия „Свети Методий“ представиха достойно училището ни, участвайки в Празника на Район „Красно село“, който се състоя днес, 18 септември 2021 г. на откритата сцена на Народен Театър „Иван Вазов“ – „Театър пред Театъра“.
С огромна благодарност към г-жа Росина Станиславова - кмет на район "Красно село" за поканата към 203. ПЕГ!
Сърдечна благодарност на нашите прекрасни ученици, които взеха участие в тържеството и на техните ръководители: г-жа Светла Димитрова и г-н Иван Василев
Специални гости на тържеството бяха актрисата Марта Вачкова и певецът Орлин Горанов.
За шеста поредна година Район „Красно село“ – Столична община празнува своя районен празник на специална дата – 18 септември, свързана с името на големия Иван Вазов, дал в началото на миналия век име на „това хубаво селище”, като го нарекъл „Красно село“. Настоящата 2021 година отбелязва 100 годишнината от кончината на патриарха на българската литература и 115-годишнината от кръщението на района.

 

ЗАБЕЛЯЗАНО В 203.ПЕГ

- КОГАТО ОБИЧАШ КНИГАТА И УЧИЛИЩЕТО СИ

Днес, 16.09.2021 г. е денят, в който ученици и учители провеждат ентусиазирано първите за новата учебна година занятия по учебните предмети в 203.Профилирана езикова гимназия "Свети Методий".
В интервала между двете смени, докато правя проверка на хигиената по класните стаи, забелязвам в края на коридора ученик, вглъбен в тайнствения свят на очевидно, привлякла цялото му внимание книга.
Изтръпнах от вълнение.. и гордост!
Щастлива и горда се почувствах от това, че ученик от 203. ПЕГ няма търпение да започнат учебните му часове, дошъл е 30 минути преди началото и уплътнява пълноценно времето до първия учебен час с литературно четиво!
Гордея се, че в 203. ПЕГ "Свети Методий" любовта към книгата е жива и е източник на вдъхновение за нашите прекрасни ученици!
Директор: Таня Трапова

 

 

Откриване на новата учебна година в 203. ПЕГ

 

ГРАФИК НА ЧАСОВЕТЕ В 203. ПЕГ

 

Скъпи ученици, уважаеми родители,
В съответствие с решение на педагогически съвет към 203.ПЕГ "Свети Методий" , през новата учебна 2021 /2022 година, учениците ще се обучават на две смени съгласно посочения график:

 

Пет паралелки с максимална пълняемост

 

За първи път от 15 години 203. ПЕГ "Свети Методий" реализира план-прием - 5 паралелки VIII клас, като всяка от тях е с максимална пълняемост - по 26 ученици.
Ръководството и целият педагогически екип благодари сърдечно на всички ученици и родители за избора на нашето училище, за доверието и готовността да покоряваме заедно нови върхове! ❤

 

 

 

УЧИТЕЛИТЕ НА 203. ПЕГ

 

Най-всеотдайните, усмихнати, мотивирани учители, на които безкрайно благодаря за доверието и избора да бъдат част от нашия прекрасен педагогически екип!
С усмивка и добро настроение, с много обич към нашите прекрасни ученици, те са готови да преодоляват с лекота всички предизвикателства, които ни предстоят през новата учебна година! ❤

 

 

 

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА КЛАСНИТЕ СТАИ
за учебната 2021 /2022 година
НОВИ УЧИТЕЛИ В 203. ПЕГ
Интервю пред вестник "Стандарт" за трудностите и предизвикателствата в условията на обучение от разстояние в електронна среда.
С благодарност към г-жа Стела Стоянова за оказаната чест и професионален журналистически подход!