новини


 

 

 

 

Ден на учителя в 203. ПЕГ

С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ УЧИТЕЛЯ
в Международния ден на учителя
Ентусиазирани ученици от 203.Профилирана езикова гимназия "Свети Методий" успяха да стоплят своите всеотдайни учители с думи на признателност и благодарност за цялата обич, топлина и грижи за тяхното качествено образование и възпитание. Стоплящият жест на нашите признателни ученици, прекрасните рози и сладки лакомства, усмихнаха щастливо нашите учители 🙂

 

 

 

Ученици обновяват плотове на учебните маси.

Ученици от XIб клас на 203. ПЕГ "Свети Методий" , обновяват плотовете на чиновете си, за да създадат по-приятна атмосфера в класната си стая.

 

 

 

 

 

Спортни състезания в час на класа в 203. ПЕГ


 

Един интересен и емоционален час на класа проведоха учениците от X, XI, XII класове на 203. Профилирана езикова гимназия "Свети Методий". С много състезателен хъс те се включиха в щафетно бягане и скок на дължина, демонстрираха издръжливост в лицеви опори и набирания на лост, показаха добри умения за игра на баскетбол.
Най-добре представилите се в различните дицсиплини, ще получат награди от ръководството на 203. ПЕГ.

 

 

Обучение за работа в електронна среда.

 

Вътрешноучилищна квалификация в 203. ПЕГ "Свети Методий" за усъвършенстване уменията на учителите за работа в електронна среда.
Ръководителят на кабинет по информационни и комуникационни технологии в 203. ПЕГ - г-жа Ани Дойчинова обогатява ентусиазирано знанията и уменията на нашите мотивирани и всеотдайни учители за обучение от разстояние в електронна среда.

 

 

 

 

Нов компютърен кабинет в 203. ПЕГ

Нарастването на броя на учениците в 203. ПЕГ "Свети Методий" ( 140 повече от миналата учебна година) , доведе до необходимостта от откриването на нов кабинет за провеждането на часовете по информационни технологии. Новият ни кабинет е оборудван с чисто нови преносими компютри, които са разположени по един на учебна маса, за да се спазва дистанция между учениците по време на час. Всеки лаптоп е с нова охладителна подложка и безжична мишка. Всяка мишка е номерирана, за да отговаря на номера на конкретен лаптоп. За да вземат мишка, учениците трябва да оставят своя телефон на мястото на мишката и като свърши часа, да върнат мишката и да си вземат телефона. Всички лаптопи са с инсталиран Windows 10 и офис пакет. Всеки ученик, за да стартира компютъра си, получава личен профил и парола за използването му по време на учебните часове по ИТ.

 

ЗАБЕЛЯЗАНО В 203.ПЕГ

- КОГАТО ОБИЧАШ КНИГАТА И УЧИЛИЩЕТО СИ

Днес, 16.09.2021 г. е денят, в който ученици и учители провеждат ентусиазирано първите за новата учебна година занятия по учебните предмети в 203.Профилирана езикова гимназия "Свети Методий".
В интервала между двете смени, докато правя проверка на хигиената по класните стаи, забелязвам в края на коридора ученик, вглъбен в тайнствения свят на очевидно, привлякла цялото му внимание книга.
Изтръпнах от вълнение.. и гордост!
Щастлива и горда се почувствах от това, че ученик от 203. ПЕГ няма търпение да започнат учебните му часове, дошъл е 30 минути преди началото и уплътнява пълноценно времето до първия учебен час с литературно четиво!
Гордея се, че в 203. ПЕГ "Свети Методий" любовта към книгата е жива и е източник на вдъхновение за нашите прекрасни ученици!
Директор: Таня Трапова

 

 

Откриване на новата учебна година в 203. ПЕГ

 

ГРАФИК НА ЧАСОВЕТЕ В 203. ПЕГ

 

Скъпи ученици, уважаеми родители,
В съответствие с решение на педагогически съвет към 203.ПЕГ "Свети Методий" , през новата учебна 2021 /2022 година, учениците ще се обучават на две смени съгласно посочения график:

 

Пет паралелки с максимална пълняемост

 

За първи път от 15 години 203. ПЕГ "Свети Методий" реализира план-прием - 5 паралелки VIII клас, като всяка от тях е с максимална пълняемост - по 26 ученици.
Ръководството и целият педагогически екип благодари сърдечно на всички ученици и родители за избора на нашето училище, за доверието и готовността да покоряваме заедно нови върхове! ❤

 

 

 

УЧИТЕЛИТЕ НА 203. ПЕГ

 

Най-всеотдайните, усмихнати, мотивирани учители, на които безкрайно благодаря за доверието и избора да бъдат част от нашия прекрасен педагогически екип!
С усмивка и добро настроение, с много обич към нашите прекрасни ученици, те са готови да преодоляват с лекота всички предизвикателства, които ни предстоят през новата учебна година! ❤

 

 

 

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА КЛАСНИТЕ СТАИ
за учебната 2021 /2022 година
НОВИ УЧИТЕЛИ В 203. ПЕГ
Интервю пред вестник "Стандарт" за трудностите и предизвикателствата в условията на обучение от разстояние в електронна среда.
С благодарност към г-жа Стела Стоянова за оказаната чест и професионален журналистически подход!