новини


 

 

 

 

Отлично представяне на районното състезание по волейбол.

   
   
 
Отборът по волейбол момичета от 203. ПЕГ „Свети Методий” се представи отлично на Районното състезание по волейбол.
Под ръководството на своя ръководител – г-жа Светла Димитрова, те дадоха всичко от себе си, за да представят достойно училището ни.
БРАВО, МОМИЧЕТА!
 

 

 

Телескоп за наблюдение - дарение от родители за 203. ПЕГ

   
       
 
Ръководството на 203. ПЕГ "Свети Методий" БЛАГОДАРИ сърдечно на родителите на наши ученици от IXб клас, които дариха Телескоп за наблюдение на планети, съзвездия, Луната, метеорни потоци и за лабораторни упражнения по физика и астрономия.
Телескопът ще даде възможност на нашите ученици да обогатяват своите знания по интересен и интригуващ начин и ще повиши мотивацията им за участие в учебния процес и извънкласни занимания по физика и астрономия.
Таня Трапова,
Директор на 203. ПЕГ "Свети Методий"
 

 

 

 

  Опитни демонстрации по физика и астрономия

   
   
 
Учениците от 203. ПЕГ „Свети Методий” влизат в ролята на откриватели в час по физика и астронимия. Под ръководството на мотивиращия ги учител – г-н Иван Иванов, те с интерес се впускат в предизвикателството да правят опитни демонстрации: получаване на бяла светлина и разлагането й в спектър на видимата светлина; определяне на местоположенията на звездите и съзвездията за дадена дата и час на наблюдението, показване силата на захващане на човешката ръка (работа с динанометър). Чрез явлението пълно вътрешно отражение, демонстрират движението на светлината от единия до другия край на оптичните влакна (световоди), демонстрации за работа с разглобяем учебен трансформатор, уреди за измерване на електрически ток и напрежение.
 

 

 

 

 И глаголите имат характер – ролеви игри в час по български език

   
   
 
Вълнуващо и забавно е да влезеш в роля в час по български език в 203. ПЕГ „Свети Методий”, когато с ентусиазъм и позитивна нагласа, мотивиращият учител - г-жа Цветелина Терзиева , търси поредния иновативен начин да заинтригува своите ученици, поставяйки като тема на урока: Наклонение на глагола. По вълнуващ начин, учениците влизат в ролите на: Реалист, за да представят изявително наклонение, учтив - условно наклонение, наставник - повелително наклонение, фантазьор - преизказни глаголни форми. Ролевата игра превръща учениците в активни участници в учебния процес и повишава техния интерес и мотивация.
 

 

 

 Магията на химията в 203. ПЕГ

   
   
 
Да правиш лабораторни опити, под ръководството на вдъхновяващия учител по химия и ООС в 203. ПЕГ „Свети Методий” - г-жа Анна Бучкова, е истинско предизвикателство и вълнуващо приключение. С голям ентусиазъм учениците наблюдават и участват в опити, които имат за цел установяване на физичните и химичните свойства на веществата , правят химични експерименти. Светът на химията изглежда магичен, когато учителят предизвиква в учениците си изследователския им интерес..
 

 

 

 

Дискусия на английски на тема „Спортът във Великобритания”

   
   
 
Под ръководството на вдъхновяващия учител по английски език в 203. Профилирана езикова гимназия „Свети Методий” – г-н Жулиен Абрашев, учениците не само изучават задълбочено английски език, но и участват активно в организираните от него дискусии. Доброто владеене на английския език, им дава възможност, те с лекота да изразяват аргументирана лична позиция по вълнуващи ги теми, като темата за спорта във Великобритания. Те обогатяват ентусиазирано своите знания за видовете спорт, любими спортни дейности за практикуване и наблюдение, запознават се по-детайлно с някои от най- разпространени спортове в Англия , с техния произход, история, правила, постижения, любопитни и малко известни факти, чрез кратки образователни филми.
 

 

 

ПЪРВИ места в международен турнир по кикбокс

   
       
 
Две ПЪРВИ места в Седми международен турнир по кикбокс - кръг от световната купа
в две категории (до 57 кг и до 63 кг) за г-н Борислав Радулов - учител по физическо възпитание и спорт в 203.ПЕГ "Свети Методий".
🥇🥇
Две ВТОРИ места в Седми международен турнир по кикбокс - кръг от световната купа за нашия ученик Мартин Иванов, от Xб клас на 203. ПЕГ "Свети Методий", който също се състезава в две категории.
🥇🥇
БРАВО!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!
 

 

 ТРЕТО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

     
       
 
Отлично представяне и заслужено ТРЕТО място в Национален китарен фестивал-конкурс за поп, рок и джаз музика "Музика без граници" на нашия талантлив ученик, с впечатляващи умения на вокалист - Мартин Петров, от Xв клас на 203. ПЕГ "Свети Методий".
БРАВО, МАРТИ!
ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ!
 

 

 

 Победители в районното състезание по футбол – юноши.

   
   
 
ПЪРВО място в районното състезание на Ученическите игри по футбол спечелиха днес, 16.05.2022 г., нашите прекрасни момчета от Отбора по футбол към 203. ПЕГ „Свети Методий”. Под ръководството на своя ръководител – г-жа Светла Димитрова, учител по физическо възпитание и спорт в 203. ПЕГ, те представиха достойно училището ни и заеха заслуженото първо място.
БРАВО, МОМЧЕТА!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!
 

 

 

На добър час, Випуск 2022 от 203. ПЕГ!

   
   

 

 

   
 
 
 
Ученето на история е забавно и интересно, когато е под формата на игра. Учениците ентусиазирано провеждат различни по вид състезателни игри, подреждат пъзели, лабиринти, откриват скритите думи в разбъркан ребус, разпознават известни исторически личности чрез работа с текстове на английски език, работят с исторически карти и изображения, С голям интерес и творческо вдъхновение, те изписват имената си на глаголица. Отлични знания по история и английски! Иновативни и творчески подходи на младия и амбициозен учител по история и цивилизации - г-жа Борислава Ставрева-Юдже
.
 

 

 

   
   
 
В Деня на своя патронен празник, 203. ПЕГ „Свети Методий“ отвори врати и посрешна всички седмокласници от 5. ОУ „Иван Вазов“ , 34 ОУ „Стою Шишков“, 50 ОУ „Васил Левски“ и от други столични училища, дошли с родителите си, за да разгледат материалната база и да наблюдават учебния процес.
Седмокласниците, заедно с учениците на 203. ПЕГ „Свети Методий“ взеха активно участие в проведените открити уроци и участваха с интерес. Те дискутираха на английски, правиха опити по химия и физика, решаваха занимателни задачи, кръстословици и лабиринти, учиха се как да станат успешни предприемачи, правиха клетки от пластелин, 3D картички, влизаха в роли.
В знак на уважение и почит към патрона на училището ни – Свети Методий, под ръководството на г-жа Адриана Полежанска, те изготвиха постери, чрез които изразиха своята признателност към делото му.
БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ на всички ученици, учители, родители, които посетиха днес 203. ПЕГ!
Таня Трапова
Директор на 203. ПЕГ "Свети Методий"
 

 

   
 
 
 
Ръководството на 203. ПЕГ "Свети Методий", ученици, учители и родители очакват днес, 11.05.2022 г., в Деня на отворените врати, на своя патронен празник, с голямо вълнение своите скъпи гости! Заповядайте! 🙂
.
 

 

 

   
 
 
 
Ентусиазирани представители на 203. ПЕГ „Свети Методий“ – младият и амбициозен учител по история и цивилизации – г-жа Борислава Ставрева-Юдже и педагогическият съветник – г-жа Олимпия Тенева, взеха участие в семинар „Историята и културата на София в образователния процес и развитието на културния туризъм“ .
.
 

 

   
 
 
 
Прекрасна инициатива на учениците от VIIIв клас в 203. Профилирана езикова гимназия „Свети Методий”, които днес, 09.05.2022 г, изненадаха изключително приятно своя класен ръководител и учител по испански език – г-н Рафаел Георгиев, в деня на неговия рожден ден, посрещайки го с прекрасна торта, фойерверки, свещички и бонбони. Пожелания на испански език от неговия клас, който изучава интензивно испански език през тази учебна година, украсиха бялата дъска.
БРАВО, ДЕЦА!
Поздравления за стоплящия и мил жест, израз на обич и благодарност към класния ръководител!

.
 

 

 

 

 
 
 
 
 
Ученици от X и XI класове на 203. Профилирана езикова гимназия „Свети Методий” взеха активно участие в дискусия за екологичните проблеми на планетата Земя, която се проведе на английски език. Десетокласниците и единадесетокласниците изразиха аргументирано мнение върху съдържателния клип за околната среда „Man 2020” и „Песен за Земята” на Майкъл Джексън. Те попълваха думи в липсващ текст от песента за Земята, образуваха устойчиви словосъчетания, засягащи проблеми на околната среда. Под ръководството на своя учител по английски език - г-жа Стела Бояджиева, те търсеха начини за възстанояване на природата, предлагаха решения на екологични проблеми.
Учениците демонстрираха отлични знания по английски език и активна гражданска позиция.
.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.