новини


 

Връщане в училище на учениците от VIII, X и ХІІ клас от 12.04.2021 г.

Ще продължим графика, който прекъснахме на 22 март и ще започнем със VII, VIII, X и ХІІ клас - уточнено от министър Вълчев!

Виж още...

ПОКАНА ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР 23.04.2021г. (петък)
Скъпи ученици, уважаеми родители и колеги,
203. ПЕГ "Свети Методий" Ви кани най-учтиво на Великденски празнизничен базар.
Учениците от ІХ б клас и учителите им по чужди езици организират на 23.04.2021 г. (петък), Великденски празничен базар във фоайето на втория етаж, от 8.30 до 16.00 часа!
Каним Ви, да се включите в базара и подготвените работилници.
Средствата ще бъдат добавени към сумата за закупуване на фитнес уреди за СТЕМ-коридора. Всеки от Вас, ще може да си изработи нещо интересно в работилниците, ще бъде почерпен с чай и вкусни сладкиши от кулинарния щанд! За дарителите ще има специални изненади!
Ще има лакомства и вкусни награди за най-активните и най-щедрите!
Предпазните маски са задължителни!
Разчитаме на Вашата активност и съдействие!
ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

Виж още...

 

 

Да поиграем в час по английски език.
Един различен, интерактивен час по английски език се проведе днес, 22.04.2021 г. с учениците от VIIIб клас на 203. Профилирана езикова гимназия „Свети Методий“, изучаващи английски език интензивно през тази учебна година.
Изключително добра активност и ниво на знания по английски език демонстрираха нашите прекрасни осмокласници в мотивиращите ги интерактивни игри:
1. Състезателна викторина с въпроси върху географските открития, изследователите и известни исторически места в Америките и САЩ.
2. Игра на въпроси и отговори с Да/Не (открий партньора си ) - преговор на всички изучени глаголни времена.
3.А ти (пробвал, ял, бил) ли си?- игра за споделяне и откриване на информация за преживяни неща.
4. Напиши “ добра бележка”- хубави, мотивиращи думи към съученика до теб.
Оригинален замисъл, иновативни методи и професионален подход на техния всеотдаен учител по английски език - г-н Жулиен Абрашев!

Виж още...

В час по история и цивилизация в 12 клас
Днес, 22.04.2021 г. в първи час по история и цивилизация, дванадесетокласници от 203. ПЕГ "Свети Методий" работят активно, преобразуват информация от текстова под формата на схеми и изображения, използвайки мобилните си телефони с учебна цел. Ентусиазирано проучват информация в Интернет, обработват, синтезират и систематизират.

 

Виж още...

 

Присъствено и дистанционно в час по английски
Учениците от Xа клас на 203. Профилирана езикова гимназия "Свети Методий", изучаващи английски език като първи профилиращ предмет, съчетават изключително успешно присъственото и дистанционното обучение. Те участват активно в процеса на обучение, представят интересни презентации, упражняват четене с разбиране, дискутират интригуващи теми като "Космосът и отвъд" в час по английски език, под ръководството на своя мотивиращ ги учител - г-жа Весела Желязкова!

 

Виж още...

НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС ЗА РИСУНКА

Отлично представяне на нашата осмокласничка - Вероника Георгиева, ученичка от VIIIв клас на 203. ПЕГ "Свети Методий" в Национален ученически конкурс за детска рисунка "Светът е цветен за всички детски очи"
Вероника участва в конкурса с две рисунки:
1.Илюстрация - Джек Лондон" Дивото зове"
2. Рисунка - Арабски пазар.
БРАВО, Вероника!
ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ!

 

Виж още...

 

Как да откриваме библейски символи в час по литература?

 

Днес, 12.04.2021 г., в първия ден след пролетната ваканция, учениците от VIII г клас

на 203. ПЕГ „Свети Методий“ с голям ентусиазъм, под ръководството на своя учител по

български език и литература – г-жа Анелия Делчева / Anelia Dimitrova, откриваха библейски символи в "Пространното житие на Свети Кирил“, подбираха, извличаха и обработваха информация от литературен текст, представяха текстова информация под формата на изображение. Активно участие на учениците в учебния процес, работа по групи, изключително добра комуникация между учител-ученик, позитивна, дружелюбна и творческа атмосфера, професионален подход, които допринасят за качествен учебен процес!

Виж още...

 

Виртуална разходка в час по английски език.

 

Учениците от XIб клас на 203. Профилирана езикова гимназия „Свети Методий“ с много ентусиазъм и вдъхновение изготвиха и представиха свои електронни продукти за любима европейска държава. Чрез проектно-базирано обучение те обогатиха по вълнуващ начин знанията си за географските, историческите, социалните и културни специфики на посетени от тях страни. Единадесетокласниците представиха на английски език свои любими държави с неподправено чувство на привързаност, топлота и гордост - едни, че им е Родина, други - че са я посетили и са били приети радушно и емоционално. Особено в частта с колоритността на местната кухня се усети автентичността на лично преживяното, подсилено с богата и разнообразна лексика.

Под ръководството на своя мотивиращ ги учител по английски език – г-жа Стела Бояджиева, учениците от XIб клас, си припомниха всички европейски столици и начина на произнасянето им чрез метода "Слушане с разбиране". С няколко разнообразни практически задачи, те затвърдиха наученото и изразиха своето удовлетворение от обучението чрез съвременните средства и методи , които създават предпоставки за дълготраен интерес към голямото европейско семейство, от което и ние сме неразделна част.

Виж още...

 

Клуб по немски език към 203. ПЕГ

 

Участниците в клуб по немски език към 203. ПЕГ „Свети Методий“ , обогатяват своите знания по интересен и забавен начин. Под ръководството на своя всеотдаен учител и ръководител на клуба – г-жа Лилянка Казасян, те откриват думи в кръстословици и игрословици, с ентусиазъм описват на немски език различни професии, сързват описания със съответните позиции.

Виж още...

 

Kлуб „Български език и литература“ към 203. ПЕГ

 

Как да оформим цитат?

Участниците в клуб по български език и литература към 203. ПЕГ „Свети Методий“ успешно прилагат пунктуационните норми на съвременния български книжовен език, учейки се как да оформят цитат. Под ръководството на своя ентусиазиран учител по български език и литература и ръководител на клуба – г-жа Елка Христова , те с интерес изпълняват упражнения,

свързани с употребата на скоби и кавички при оформяне на цитат, развиват умения за откриване, коментиране и редактиране на грешките в тяхната употреба.

 

Виж още...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  12 13  14  15  16  17  18 19  20  21  20  22  23 24  25 26 27 28  29 30  31