новини


 

 

 

 

 
   
 
   
 
СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ на ПРЕЗИДЕНТА на Република България за официалната покана! За мен е чест и признание!
 

 

 

Занимателни игри в час по история

 

 
 
 
 
 
История бол, ,,Моята историческа крепост" и ,, Моята историческа следа във времето" - три кръга на историческото познание, през които с голям интерес и ентусиазъм преминават учениците на 203. ПЕГ ,, Свети Методий ", демонстрирайки отлично ниво на знания и умения по история и цивилизации. Осмокласници и деветокласници участват активно във всеки от трите кръга, като искрено се забавляват. Под ръководството на своите млади и вдъхновяващи учители – г-жа Борислава Юдже и г-жа Виктория Клинчарова, те отговарят на въпроси, свързани с българската история и имат за задача да създадат най-здравата защита, способна да издържи на всякаква опасност. В най-запомнящия се кръг - ,, Моята историческа следа във времето", нашите ученици имат възможността да оставят своя исторически отпечатък, своя извор, който да бъде послание за бъдещето.
Часът по история се превръща във вълнуващо и запомнящо се изживяване, създаващо позитивна нагласа към историята като учебен предмет и мотивиращо учениците ни да обогатяват своите знания по интересен и забавен за тях начин.
 

 

Отличниците отиват при отличниците 🙂

 

 
   
 
   
 
Една от зрелостничките, които се яви днес на матура по английски език в 203. ПЕГ "Свети Методий" привлече вниманието ми... 7 химикалки и два писеца...!
Впечатляващо отговорно и амбициозно дете!
БРАВО!
Отличниците отиват при отличниците! 🙂 😉
 

 

 

Проектни дейности в час по немски език

 

 
 
 
 
 
Учениците от Xа клас в 203. Профилирана езикова гимназия „Свети Методий”, изучаващи немски език като втори чужд, с голям интерес изготвят и представятсвои проекти, свързани с немскоговорящите страни. Впечатляващи са техните проекти за Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн: система на управление, забележителности, университети. Под ръководството на своя млад, амбициозен и всеотдаен учител – г-жа Милена Стоянова Гургулеева, десетокласниците ентусиазирано разглеждат Германия и нейните 16 Федерални провинции, представят Берлин и възможностите за развитие и растеж, изготвят карта с всяка една Федерална провинция на Германия.
 

 

 

 

И глаголите имат характер

 

 
 
 
 
 
Вълнуващо и забавно е да влезеш в роля в час по български език в 203. ПЕГ „Свети Методий”, когато с ентусиазъм и позитивна нагласа, мотивиращите учители - г-жа Цветелина Терзиева и г-жа Светла Кънчева, търсят поредния иновативен начин да заинтригуват своите ученици, поставяйки като тема на урока: Наклонение на глагола. По вълнуващ начин, учениците влизат в ролите на: Реалист, за да представят изявително наклонение, учтив - условно наклонение, наставник - повелително наклонение, фантазьор - преизказни глаголни форми. Ролевата игра превръща учениците в активни участници в учебния процес и повишава техния интерес и мотивация.
 

 

Създаване на видео презентация на тема "Танци на народите"

 

 
 
 
 
 
Работата в екип между ученици с изявен интерес към компютърните технологии и традициите на народите по света, с творчески ентусиазъм приемат предизвикателството да създадат видео презентация на тема "Танци на народите". Учениците използват възможностите за споделена работа. Под ръководството на своя всеотдаен учител г-жа Десислава Чолакова, всяка група добавя към общата презентация информация и видео материали за танците на определена държава.
 

 

„Главоблъсканици за умници" - забавна математика

 

 
 
 
 
 
„Главоблъсканици за умници" – интересна провокация от учителите по математика в 203. ПЕГ „Свети Методий“: г-жа Снежана Георгиева, г-жа Маргаритка Карпачева и г-жа Анастасия Накева, които по забавен и увлекателен начин, провокират учениците ни умело да демонстрират знания и умения в областта на логическото мислене. По забавен начин учениците се увличат в решаването на практически ситуации и показват, че математиката е не само полезна , но може да бъде и много забавна. Под формата на игри по математическа логика, нашите ученици решават с голям интерес забавни задачи от математически състезания, които развиват логиката и остроумието.
 

 

Работилница по психогеометрия

 

 
 
 
 
 
Когато си „в ръцете“ на училищния психолог, успяваш по изключително интересен начин да „надникнеш в собствения си свят“, „да преоткриеш себе си“. По забавен и интригуващ начин, нашият невероятен, всеотдаен училищен психолог г-жа Маргарита Соколова, успява да „потопи“ учениците от 203. ПЕГ „Свети Методий“ в тайнството на психогеометрията. Учениците ни имат възможност през геометрични фигури да открият основния тип личност, който са и да разберат кои са най-подходящите за тях приятели, с кои хора ще имат трудна комуникация. Учениците изграждат с геометрични фигури своя приятелски кръг и представят местата, които генерират най-много приятелства в училище.
 

 

"Отнесени от вихъра" в час по английски език

 

 
 
 
 
 
"Отнесени от вихъра" – един от любимите филми на няколко поколения, „оживява“ в час по английски език за учениците от XIа клас в 203. Профилирана езикова гимназия „Свети Методий“. С голям интерес те се впускат в предизвикателството да представят на английски език характеристики на главните герои; основните теми и символи; сюжетните линии в романа и да направят обзор на филма. По този начин всеки от единадесетокласниците става "експерт" по поставената му тема и споделя компетентността си с всички участници. Зад ръководството на сюжета стои един от учениците, който умело направлява хода на действието, с подпомагащата роля на г-жа Милена Джурова.
 

 

 

 

 

 

 

 

Златен медал и световна купа за нашия учител Борислав Радулов

 

 
   
 
   
 
Изключително сме горди с високото постижение, което постигна г-н Борислав Радулов, възпитаник и настоящ учител в 203. ПЕГ "Свети Методий"!
Г-н Радулов печели Световната купа по кикбокс в Турция.
За пореден път носителят на Световна и Европейска титли, г-н Борислав Радулов, печели златен медал при свое участие на международно състезание по кикбокс.
И този път на Световната купа в Истанбул, нашият учител по физическо възпитание и спорт, защити безапелационно лидерската си позиция и взе купата в стила Пойнт файтинг при мъжете, категория до 57кг.
Г-н Радулов ще се завърне от Истанбул с два златни медала и един сребърен, след като стана първи и в отборната надпревара. Там той спечели купата с отбора „Team United“, който е сформиран от топ състезатели от цяла Европа. В състава бяха избрани да участват Борислав Радулов- България, Роланд Вициян –Германия и Давид Опалски.
Г-н Радулов се състезава и в още една категория до 63 кг. също стил Пойнт файтинг, където се класира на второ място.
“Много съм доволен от резултата си. Не дадох никакъв шанс на конкурентите си в нито един от мачовете. През цялото време водех по точки и по никакъв начин не позволих да има съмнения кой е шампиона. Трудното беше, че всички срещи ги изиграх през няколко минути и умората ме натискаше, но не се предадох и спечелих. В татами стиловете когато се започне една категория, тя се изиграва до край. Няма време за почивка. Освен шампионската титла в моята категория, спечелих и сребро в категория до 63кг отново в Пойнт файтинг. Спечелих и първото място в отборните двубои": заяви г-н Радулов веднага след спечелването на златния медал в Истанбул.
БРАВО, Г-Н БОРИСЛАВ РАДУЛОВ!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!