новини


 

 

 

 

Свободни места за четвърти етап на класиране към 15:30 ч. на 03.08.2022
101
203. Профилирана езикова гимназия " Свети Методий"
2904
Чужди езици - АЕ интензивно, НЕ/РЕ
4
102
203. Профилирана езикова гимназия " Свети Методий"
2907
Чужди езици - АЕ интензивно, ИЕ/РЕ
2
103
203. Профилирана езикова гимназия " Свети Методий"
2909
Чужди езици - ИЕ интензивно, АЕ/НЕ
1
104
203. Профилирана езикова гимназия " Свети Методий"
2910
Предприемачески - АЕ интензивно, ИЕ/НЕ
1
105
203. Профилирана езикова гимназия " Свети Методий"
3271
Природни науки - АЕ интензивно, ИЕ/РЕ
0

 

 

 

 

 Участие в обучение по предприемачество.

   
       
 
Младият и ентусиазиран учител по предприемачество в 203. Профилирана езикова гимназия "Свети Методий" - г-н Руслан Иванов, взе активно участие в тридневно обучение на тема: “Профилираната подготовка за XI и XII клас по предприемачество”. Обучението дава възможност за обогатяване на методиката на работа с нови интересни интерактивни методи на преподаване по предприемачество.
БРАВО!
 

 

 

   
       
 
203. Профилирана езикова гимназия "Свети Методий" бе отличена с Национален ЗНАК ЗА КАЧЕСТВО за отличното си представяне в международния проект "Digital web-dwellers".
E-Twinning платформата оцени високо представянето на нашите ученици в международния проект. Под ръководството на вдъхновяващия си ръководител г-жа Борислава Ставрева-Юдже, те блестящо защитиха своята проектна дейност и кандидатура за национален знак за качество.
ГОЛЯМО БРАВО!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!
 

 

 

  ДЕЙНОСТИ ПО ПРИЕМА СЛЕД VII КЛАС  
 

Уважаеми седмокласници,

уважаеми родители/настойници,

Уведомяваме Ви, че дейностите по приемането на ученици след завършен VІІ клас в държавните и общинските училища за учебната 2022/2023  година започват.

РАБОТНО ВРЕМЕ НА КОМИСИЯТА

8.00 часа – 18.00 часа

МЯСТО: КАБИНЕТ 29, ВТОРИ ЕТАЖ

ЗАПИСВАНЕ СЛЕД ПЪРВО КЛАСИРАНЕ: 13-15.07.2022 Г.

ЗАПИСВАНЕ СЛЕД ВТОРО КЛАСИРАНЕ: 21-22.07.2022 Г.

ЗАПИСВАНЕ СЛЕД ТРЕТО КЛАСИРАНЕ: 01-02.08.2022 Г.

 

 
   
   

 

 

 

ПЪРВИ ДЕН ОТ ЗАПИСВАНЕТО НА ОСМОКЛАСНИЦИТЕ - В ОЧАКВАНЕ НА НОВИ ИЗГРЕВИ И НОВИ УСПЕХИ
     
       
 
Когато от вълнение и трепетно очакване не си мигнал почти цяла нощ и едва дочакал ранната утрин на първия ден от записването на новия прием осмокласници, още в 4.00 ч хукваш навън, посрещаш развълнувано изгрева, с надежда и вяра! Очакваш с нетърпение да посрещнеш първите за новата учебна 2022 /2023 година осмокласници!
Скъпи осмокласници,
ДОБРЕ ДОШЛИ в 203. ПЕГ "Свети Методий"!
ОЧАКВАМЕ ВИ С УСМИВКА И НАДЕЖДА
за нови изгреви, нови успехи на нашето училище!
Скъпи родители,
БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ИЗБОРА И ДОВЕРИЕТО!
Ще го оправдаем! 🙂
Таня Трапова
Директор на 203. ПЕГ "Свети Методий"
 

 

 

 

 
ПЪРВО КЛАСИРАНЕ ПРИЕМ ОСМОКЛАСНИЦИ -
5 ПАРАЛЕЛКИ С МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧЕНИЦИ
 
     
     
 
Изключителна гордост за 203. Профилирана езикова гимназия "Свети Методий" са резултатите от първото класиране на приема за осмокласници за новата учебна 2022/2023 година -
И В ПЕТТЕ ни паралелки, за ВТОРА поредна година, са класирани по 26 ученици във всяка от петте паралелки, което е МАКСИМАЛНИЯТ допустим брой за паралелка!
Балът за всяка от петте ни паралелки е ПО-ВИСОК от миналогодишния и ни извежда по-нагоре в класацията на предпочитаните училища!
БЛАГОДАРИМ на всички осмокласници и на техните родители, които ни гласуват доверие!
Таня Трапова
Директор на 203. ПЕГ "Свети Методий"
 

 

 

Ремонтирани и освежени класни стаи в 203. ПЕГ.

     
   
 
С БЛАГОДАРНОСТ към всеотдайните родители на ученици от 203. ПЕГ "Свети Методий" и представителите на Обществения съвет за подкрепата и съдействието, за общите ни усилия да подобрим материалната база на училището ни - нови ремонтирани и освежени класни стаи!
 

 

 

 

Обучение на учители по история от 203. ПЕГ.

   
       
 
Млади, вдъхновяващи и мотивирани са учителите по история и цивилизации в 203. ПЕГ "Свети Методий" : г-жа Борислава Ставрева Юдже и г-жа Виктория Клинчарова.
С голям интерес те се включиха активно в тридневно обучение на тема "Профилираната подготовка по история и цивилизации в XI и XII клас", което ще обогати методиката им на работа с нови, иновативни идеи и ще засили още повече интереса на учениците от 203. ПЕГ към историята като учебен предмет..
БРАВО!

 

 

 

 

Книги за лятото за учениците от 203. ПЕГ.

       
       
 

С пожелание за весела ваканция на учениците от 203. ПЕГ "Свети Методий", които очакват с нетърпение списъка с книгите! 🙂

Виж
 

 

ПРИЕМ СЛЕД VII КЛАС В 203. ПЕГ.

     
     
 
ПРИЕМ СЛЕД VII КЛАС В 203. ПЕГ -
5 ПАРАЛЕЛКИ
- 3 паралелки с профил Чужди езици
- профил Предприемачески
- профил Природни науки
 

 

 

 Обучение за работа с интерактивна дъска на учителите от 203. ПЕГ.

   
   
 
След приключване на учебната година, амбициозните и всеотдайни учители от 203. ПЕГ „Свети Методий“ повишават ентусиазирано своята квалификация чрез обучение за работа с интерактивна дъска на тема: „Запознаване с готови образователни продукти в електронна среда и механизми за създаване на нови“. Обучението дава възможност на учителите от 203. ПЕГ да обогатят методиката си на работа и да повишат качеството на учебния процес.
 

 

 

 Втори по успех.

   
  Когато любимият ти учител е и твой класен ръководител, имаш най-добрата мотивация да постигаш високи резултати в учебния процес. С много обич, топли грижи и всеотдайни усилия, г-жа Виктория Клинчарова застана до своите ученици от XIа клас в 203. ПЕГ „Свети Методий“ и само за няколко месеца като техен класен ръководител, успя да ги мотивира да постигнат много високи резултати в учебния процес – втори по успех в училището. В края на учебната година, с усмивки и добро настроение, с чувство на гордост, ученолюбиви и красиви, те отпразнуваха високия си успех.!  

 

 

   
 
 
 
Когато си учил през цялата учебна година старателно и прилежно, постигайки отлични резултати, получаваш вдъхновяваща емоционална награда от своя любим учител и всеотдаен класен ръководител. Много настроение, слънчеви усмивки и приятни емоции подари на своите ученици г-жа Адриана Полежанска след приключване на учебната година.
Прекрасна инициатива!
Незабравими емоции за учениците от VIIIа клас на 203. ПЕГ „Свети Методий!

 

.
 

 

 

ПОРТРЕТИ НА ПАТРОНА НИ СВЕТИ МЕТОДИЙ

     
       
 
Нашата талантлива ученичка Мария-Магдалена Попова, от Xб клас на 203. ПЕГ „Свети Методий“ подари на ръководството и всички учители, в знак на благодарност и признателност, още една, нарисувана от нея, с много творчески ентусиазъм и майсторство, картина на патрона на училището ни – Свети Методий.
БЛАГОДАРИМ ТИ, МАГИ!
ГОРДЕЕМ СЕ С ТАЛАНТА ТИ!
БРАВО!
 

 

     
 
   
 
Да бъдеш учител е призвание, обич и всеотдайност - такива са учителите в 203. ПЕГ "Свети Методий" - Учители с главна буква!
Ръководството на 203. ПЕГ "Свети Методий" БЛАГОДАРИ СПЕЦИАЛНО на всички учители, които през учебната 2021/2022 година, всеотдайно мотивираха и подкрепяха своите ученици да участват и заемат призови места в олимпиади, състезания, конкурси на национално, международно и световно ниво!
БЛАГОДАРЯ ВИ, СКЪПИ КОЛЕГИ!
Таня Трапова
Директор на 203. ПЕГ
.
 

 

 

   
 
 
 
Грамоти и награди за нашите прекрасни, талантливи и амбициозни ученици, които през учебната 2021/2022 година постигнаха изключително високи резултати на национално, международно и световно ниво.
ГОЛЯМО БРАВО, ДЕЦА!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС И ВАШИТЕ УСПЕХИ!
БЛАГОДАРЯ ВИ, че със своя труд, постоянство, целеустременост и отлични резултати в състезания, олимпиади и конкурси, Вие издигнахте авторитета на 203. ПЕГ "Свети Методий" на изключително високо ниво!
Таня Трапова
Директор на 203. ПЕГ
.
 

 

   
 
   
 
Призово трето място и бронзов медал в международния турнир Sofia Open 2022 по таекуон–до ITF за Теодор Станков от Xб клас в 203. ПЕГ „Свети Методий”. Нашият ученик се открои с отлични умения сред 310 състезатели от цялата страна и чужбина. Легендарният гимнастик Йордан Йовчев беше сред официалните лица в първия ден на надпреварата, като той получи честта да награждава и призьорите при децата в дисциплината "форма".
Лично президентът на Европейската федерация Майкъл Прюйт и целият борд на европейската централа присъстваха в залата и поздравиха състезателите по време на официалното откриване.
БРАВО, ТЕОДОР!
ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ!

.
 

 

 

 

 
 
 
 
 
Ръководството на 203. ПЕГ "Свети Методий" връчи грамоти и награди за активно участие в училищния живот и постигнати отлични резултати през учебната 2021/2022 година от VIIIa, IXб, IXг и Xб класове!
БРАВО, ДЕЦА!
Поздравления и за техните всеотдайни класни ръководители, които подкрепяха и мотивираха с много обич своите ученици: г-жа Адриана Полежанска (на VIIIа), г-н Матей Манчев (на IXб), г-н Руслан Иванов (на IXг) и г-жа Борислава Ставрева Юдже (на Xб) класове!
Таня Трапова
директор на 203. ПЕГ

 

 

 

 

 

ПЪРВИ места и златни медали на международно и световно ниво.

 
   
       
 
Възможно ли е един осмокласник да спечели толкова много медали за една учебна година?
ДА, възможно е, когато говорим за Тони Дончев!
БРАВО, Тони!
ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ!
Спортни постижения на ученика през учебната година:
- IXСветовно първенство по карате WUKF, на 27 септември 2021 г. в Клуж-Напока (Румъния), в което участват 1320 състезатели от 39 държави.
Тони се класира на IV място.
- XII европейско първенство по карате, на 11-12 декември 2021 г. в Клуж-Напока, Румъния, III място отборно и V място индивидуално.
- Международен турнир по карате - на 27 март 2022 г. в Лесковац, Сърбия:ПЪРВО място и ЗЛАТЕН медал
- Международен турнир по карате във Власотинце Оупън, в Сърбия, на 8 Май 2022 г., златен медал и първо място в индивидуалните дисциплини по КАТА и ВТОРО място и сребърен медал в дисциплината "кумите".
- Генерално класиране по медали и спечелена Голямата купа, в Медведжа, Сърбия на 12.06.2022 г : ПЪРВО МЯСТО и ЗЛАТНИ медали в следните дисциплини:индивидуално КАТА; индивидуално кумите; отборно КАТА.
ГОЛЯМО БРАВО. ТОНИ!
 

 

 

 

Философия на английски.

 
   
   
 
Учениците от IXб клас на 203. Профилирана езикова гимназия „Свети Методий“, с профил Чужди езици, изучават английски език като първи чужд език и профилиращ предмет.
Те надграждат своите езикови знания и чрез усвояване на нови термини на английски език по различни учебни предмети: Химия и ООС, биология и ЗО, философия, история и цивилизации, география и икономика. Отлични знания по философия и английски език те демонстрират при решаване на Philosophy Crossword Puzzle (кръстословица на английски), в която отбелязват имената на именити философи - представители на различните етапи на философията. С голям ентусиазъм, деветокласниците се впуснаха и в предизвикателството на мотивиращия ги учител – г-н Матей Манчев, в последния за учебната година час, да подредят логически пъзел от 1000 части, с изобразена прочутата картина на Рафаело „Школата в Атина“, на която са изобразени Платон и Аристотел.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.